15/5/07

Παράξενα πράγματα


Πριν λίγες μέρες η ΥΚΑΝ (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών), συνέλαβε έναν Ιταλό και έναν Ολλανδό, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βρίσκοντας στις αποσκευές τους 15 κιλά κάνναβης τύπου skan. Χθες συνέλαβαν στη Λευκωσία έναν Λιβανέζο που είχε στη κατοχή του 100 γραμμάρια κοκαϊνης. Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για επιτυχίες της Αστυνομίας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα.
Εδώ και μήνες η ΥΚΑΝ περιοριζόταν στην σύλληψη νεαρών για 1 και δύο γραμμάρια χασίς. Από τον περασμένο Οκτώβριο κατασχέθηκαν μόνο 13 γραμμάρια ηρωϊνης. Η έντονη κριτική που άσκησα με διάφορα ρεπορτάζ, ενόχλησαν την διοίκηση της ΥΚΑΝ η οποία φαίνεται πως αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Η κινητοποίηση αυτή όμως τι απέφερε; Την σύλληψη τριών αλλοδαπών. Γιατί δεν συνελήφθη ούτε ένας Κύπριος έμπορος ναρκωτικών;
Προκύπτει όμως και ένα ακόμα σοβαρό ερώτημα. Γιατί οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και δεν τέθηκαν υπό παρακολούθηση για να διαπιστωθεί σε ποιων τα χέρια θα κατέληγαν τα 15 κιλά κάνναβης; Προφανλως θα κατέληγαν στα χέρια κάποιου Κύπριου εμπόρου ναρκωτικών... αλλά η σύλληψη του Ιατλού και του Ολλανδού ήταν πιο "βολική".
Πολύ παράξενα όλα αυτά, και κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: