17/1/09

Ξήλωμα τώρα ή ποτέ!


Η υπόθεση της "απόδρασης" του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία για οριστικό ξεκαθάρισμα στη Κυπριακή Αστυνομία. Αν αυτή η ευκαιρία θα χαθεί τότε θα βυθιστούμε πάλι σε μια πολύ χειρότερη από τη σημερινή περίοδο, αυθαιρεσίας, διαφθοράς και αστυνομικής εγκληματικότητας.
Εντός της Αστυνομίας όλοι γνωριζουν τους διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν διεφθάρησαν απότομα από τον Κίτα. Για χρόνια λειτουργούσαν ως "νονοί" εντός της Αστυνομίας συνεργαζόμενοι με κάθε κατακάθι του υποκόσμου. Ωστόσο η συνομωσία της σιωπής που αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της Αστυνομίας δεν επέτρεπε να αποκαλυφθούν οι δραστηριότητες αυτών των κυρίων που τα έπαιρναν, διακινούσαν ναρκωτικά, παρακολουθούσαν τηλέφωνα, εκβίαζαν και παράλληλα εισέπραταν συγχαρητήρια για τις "επιτυχίες" τους, έπαιρναν προαγωγές, και μεταθέσεις φιλέτα στα καλύτερα πόστα.
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι ήταν γνωστοί στην ηγεσία της Αστυνομίας η οποία νόμιζε ότι θα μπορούσε να τους φέρει στον "σωστό δρόμο". Έτσι λοιπόν τους ευνόησε και τους εμπιστεύτηκε. Σήμερα καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό. Γιατί δεν έλαβε υπόψη το παρελθόν αυτών των ανθρώπων; Γιατί τους εμπιστεύτηκε σημαντικές υπηρεσίες; Γιατί δεν έσπευσε να τους απομακρύνει όταν προέκυψε η υπόθεση Κίτα;
Είναι προφανές ότι η δήθεν συναδελφική αλληλεγγύη, λειτουργεί ως μηχανισμός συγκάλυψης της αστυνομικής εγκληματικότητας η οποία είναι πιο επικίνδυνη και πιο εκτεταμένη από την εγκληματικότητα του υποκόσμου. α έλεγα ότι ο υπόκοσμος και η αστυνομία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία... και ιδού τα χάλια μας.
Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα, είναι το ξήλωμα της Αστυνομίας με μαζικές απολύσεις διεφθαρμένων (γιατί είναι παραμύθι ότι πρόκειται για λίγους), και προώθηση μηχανισμών ελέγχου. Η αρχή φαίνεται πως γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: