17/5/07

Να τους λυπηθούμε;



Με έκπληξη άκουσα σήμερα στα δελτία ειδήσεων τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ιάκωβο Παπακώστα, να δηλώνει ότι προβληματίζεται για το ενδεχόμενο να επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία τους 11 αστυνομικούς που δικάζονται για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών Μ. Παπαγεωργίου και Ν. Νικολάου τα ξημερώματα της 20ης Δεκεμβρίου 2005.
Λίγη ώρα αργότερα έτυχε να συναντηθώ με τον Αρχηγό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους ρώτησα αν υπάρχει όντως ενδεχόμενο να αρθεί η διαθεσιμότητα στην οποία έχουν τεθεί οι αστυνομικοί. Ο Υπουργός φάνηκε πως δεν αντιμετωπίζει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ο Αρχηγός, μου ανέφερε πως απλώς προβληματίζεται γιατί δέχθηκε εκκλήσεις από τις οικογένειες των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού όσο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα παίρνουν μόνο το 50% του μισθού τους.
Είναι αντιληπτό ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά αυτό είναι απότοκο δικών τους ενεργειών. Όταν ξυλοκοπούσαν χωρίς λόγο τους δύο φοιτητές όχι μόνο δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες των πράξεων τους, αλλά είχαν το θράσος να καταθέσουν και αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις από τα θύματα τους.
Αν εκείνη την εποχή δεν είχε πέσει στα χέρια μου το βίντεο του ξυλοδαρμού που είχε τραβηχτεί κρυφά, τώρα αντί να κάθονται στο εδώλιο οι 11 αστυνομικοί, θα κάθονταν οι 2 φοιτητές, για δήθεν επίθεση εναντίον των αστυνομικών.
Η δημοσίευση των σκηνών από το βίντεο σόκαρε τους πάντες. Σήμερα φαίνεται πως ξεχάστηκαν κάποια πράγματα.
Μετά την συζήτηση μας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, φάνηκε πως αντιλήφθηκε ότι ήταν ατυχής η δήλωση του, η οποία προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις.
Ελπίζω πως ο προβηματισμός θα μείνει προβληματισμός και αυτοί οι 11 αστυνομικοί όχι μόνο θα παραμείνουν εκτός αστυνομίας, αλλά σύντομα θα βρεθούν στην φυλακή. Η Δίκη τους είναι σε εξέλιξη, και όταν ολοκληρωθεί θα διαπιστώσουμε αν επιτέλους λειτουργεί η Δικαιοσύνη ή αποτελεί απλώς μια επίφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: