23/5/07

Οι "βρομιάρηδες" ξένοι δολοφόνοι


Ξεσάλωσαν πάλι κάποιοι συνάδελφοι, με αφορμή τον φόνο του 55χρονου Γιώργου Διομήδους προχθές στο χωριό Μένοικο. Ο δράστης και η πέτρα του σκανδάλου αλλοδαποί..... και συνεπώς; "Οι ξένοι που έρχονται στην Κύπρο και σκοτώνουν ....." Ήταν μια καλή ευκαιρία για εκδήλωση του καταπιεσμένου ρατσισμού μας. Αν λάβεις κάποιος υπόψη ότι ο δράστης είναι Ρουμάνος και τσιγγάνος, τότε αντιλαμβάνεται ότι έχουμε το ιδανικό προφίλ του "αδίστακτου, βρομιάρη", φονιά που σκότωσε έναν φιλήσυχο άνθρωπο για μια "βρομιάρα" και "άσχημη" Ρουμάνα.
Το ότι πριν λίγους μήνες ένας καθώς πρέπει Κύπριος, σκότωσε την ρωσίδα γυναίκα του (Άννα Βασίλεβα) και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά και την έκαψε, το προσπερνάμε. ¨οπως προσπερνάμε και τον βιασμό και την δολοφονία της Σλοβάκας Μαρίγια Κοβάκοβα, από έναν Κύπριο. Ξεχάσαμε και τους φόνους της Οξάνα Λίσνα (Ρωσίδα) και της Σουδέζας που βρέθηκαν πεταμένες στα σκουπίδια;
Η ευκολία με την οποία φορτώνεται η εγκληματικότητα στους ξένους αν δεν είναι δείγμα έλλειψης ανοχής, είναι ύποπτη.
Η προσπάθεια να δείξουμε ότι όλλοι οι αλοδαποί δεν είναι εγκληματίες, αλλά όλοι οι εγκληματίες είναι αλλοδαποί, θα μας οδηγήσει σε φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού τα οποία στο τέλος θα πληρώσουν τα παιδιά μας και η κοινωνία που μακάρια παρακολουθεί τον κανιβαλισμό κάποιων ΜΜΕ.
Το ότι η οικονομία στηρίζεται στην δουλειά των αλλοδαπών που τυγχάνουν άγριας εκμετάλλευσης δεν μας συγκινεί. Το ότι κάθε κυράτσα έχει στο σπίτι της και δυο Φιλιππινέζες για να την υπηρετούν και πάλι δεν μας συγκινεί.
Στην περίπτωση του προχθεσινού φόνου, είχαμε έναν 55χρονο Κύπριο ο οποίος διεκδικούσε μια 28χρονη Ρουμάνα, από έναν 45χρονο τσιγγάνο από την Ρουμανία. Η περιπλεγμένη ερωτική ιστορία κατέληξε σε φόνο. Θα μπορούσε να συμβεί και μεταξύ Κυπρίων και μεταξύ Ινδών και μεταξύΒρετανών και μεταξύ Αμερικάνων. Δεν κάνει η φύλή κάποιον δολοφόνο. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχθούμε τόσο πιο γρήγορα θα αποβάλλουμε τα κόμπλεξ που μας μετατρέπουν σε ανθρωποφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: